Liguriai citromos csirke

Pollo alla Ligure

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Liguriai citromos csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db tisztított, darabolt csirke
½ db citrom leve és reszelt héja
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 nagyobb fej finomra aprított hagyma
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 teáskanál édesköménymag
1 és ¼ dl száraz fehérbor
2 evőkanál finomra aprított zöldfűszer
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy lábosban, közepes lángon felhevítjük az olajat, és 8-10 perc alatt üvegesre pároljuk rajta a hagymát.

2. Belekeverjük a fokhagymát és az édesköménymagot, beletesszük a 4 vagy 8 darabba vágott csirkét, és minden oldalán elősütjük.

3. Felöntjük a borral, és megvárjuk, amíg elpárolog. Ekkor beleszórjuk a zöld fűszereket (például rozmaringot, zsályát, kakukkfüvet vagy majoránnát), a citromhéjat és az olajbogyót, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, kis lángon 35-40 perc alatt készre pároljuk. Ha a csirke megpuhult, meglocsoljuk a citromlével, és azonnal tálaljuk.

Ezt az ételt hagyományosan nem csirkével, hanem nyúllal készítik. Az olasz henteseknél, sőt a nagyobb élelmiszer-áruházakban ma is rendszeresen lehet nyulat kapni.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Liguriai citromos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1310 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Liguriai citromos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
vegetáriánus ételek