Csirke színes paprikával

Pollo ai peperoni

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirke színes paprikával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db tisztított, darabolt csirke
4 db csíkokra vágott sárga húsú kaliforniai paprika
vagy
4 db csíkokra vágott zöld húsú kaliforniai paprika
4 evőkanál vaj
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál finomra vágva rozmaring
4 dl forró tyúkhúsleves
2 gerezd tört fokhagyma
4 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagy serpenyőben, közepes lángon a vaj felét egy evőkanál olajjal felhevítjük. Beleszórjuk a rozmaringot, majd 30 másodperc múlva rátesszük a csirkét, és beledobjuk a babérlevelet is. 6-8 perc alatt a csirkét minden oldalán szép pirosra elősütjük.

2. Felöntjük a leves felével, lefedjük, és 20-25 perc alatt puhára pároljuk. A paprikát hosszában félbevágjuk, a csumáját eltávolítjuk, és 2 cm széles csíkokra vágjuk.

3. A maradék vajat egy lábosban felolvasztjuk, beledobjuk a szardellafilét, és addig kevergetjük, amíg a hal szinte szétolvad a vajban. Hozzáadjuk a paprikát és a fokhagymát (amelyet egy kés lapjával kissé összenyomunk), sózzuk, borsozzuk és közepes lángon 15 perc alatt megpároljuk, végül meglocsoljuk az ecettel.

4. Kiszedjük a fokhagymát és a babérlevelet. A paprikás keveréket a csirkéhez adjuk, és további 10 perc alatt összemelegítjük. Forrón tálaljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Csirke színes paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1398 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Csirke színes paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
most van szezonja