Csirke édesköménnyel
Pollo ai semi di finocchio
Elkészítési idő:
80 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra (gázon 6-os fokozatra) előmelegítjük. A csirkét kívül-belül megmossuk, és konyhai papírtörlővel leszárogatjuk.
2. Összekeverjük a pancettát, fokhagymát, zöldfűszereket, édesköménymagot, egy-egy csipet sót és borsot, és ezt a keveréket betöltjük a csirke hasüregébe, majd a nyílást bevarrjuk.
3. Az olaj felét tűzálló tálba öntjük, belefektetjük a csirkét, meglocsoljuk a maradék olajjal, és jó bőven sózzuk, borsozzuk. 55-60 perc alatt pirosra sütjük. Ha a combba beleszúrt kés nyomán tiszta, átlátszó lé buggyan ki, a hús átsült. Melegen vagy langyosan tálaljuk.