Csirke édesköménnyel

Pollo ai semi di finocchio

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirke édesköménnyel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 150 dkg-os, fiatal csirke
1 teáskanál édesköménymag
12 és fél dkg kockára vágott pancetta
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 teáskanál finomra vágva zsálya
1 teáskanál finomra vágva rozmaring
1 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra (gázon 6-os fokozatra) előmelegítjük. A csirkét kívül-belül megmossuk, és konyhai papírtörlővel leszárogatjuk.

2. Összekeverjük a pancettát, fokhagymát, zöldfűszereket, édesköménymagot, egy-egy csipet sót és borsot, és ezt a keveréket betöltjük a csirke hasüregébe, majd a nyílást bevarrjuk.

3. Az olaj felét tűzálló tálba öntjük, belefektetjük a csirkét, meglocsoljuk a maradék olajjal, és jó bőven sózzuk, borsozzuk. 55-60 perc alatt pirosra sütjük. Ha a combba beleszúrt kés nyomán tiszta, átlátszó lé buggyan ki, a hús átsült. Melegen vagy langyosan tálaljuk.

Csirke édesköménnyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1153 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Csirke édesköménnyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
most van szezonja