Rombuszhal gombával

Rombo ai funghi

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Rombuszhal gombával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 200 dkg-os rombuszhal
30 dkg tisztított, szeletelt gomba
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
6 evőkanál vaj
7 és fél dkg finomliszt
2 és fél dl édes tokaji szamorodni bor
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra (gázon 6-os fokozatra) előmelegítjük. Az olajat és 2 evőkanál vajat ovális tűzálló tálba tesszük.

2. A halat kibelezzük (esetleg már eleve belezett, tisztított halat vásárolunk), leöblítjük és megszárogatjuk. óvatosan lisztbe mártjuk, majd tűzálló tálba fektetjük. Sózzuk, borsozzuk és rádarabolunk 2 evőkanál vajat.

3. 8-10 perc sütés után meglocsoljuk a borral, és további 15 perc alatt készre sütjük.

4. A gombát a maradék vajon, közepes lángon 15 perc alatt megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy pillanatra lehúzzuk a tűzről.

5. A megsült halat előmelegített tálalótálra tesszük. A tűzálló tálban visszamaradt folyadékot ráöntjük a gombára, és közepes lángon 5 perc alatt besűrítjük. Végül a gombát a mártással együtt a hal köré öntjük és tálaljuk.

Ehhez a recepthez az eredeti szakácskönyv is „édes tokaji fehérbort" ír elő.
Rombuszhal gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1616 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Rombuszhal gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
twitter