Rombuszhal gombával
Rombo ai funghi



Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra (gázon 6-os fokozatra) előmelegítjük. Az olajat és 2 evőkanál vajat ovális tűzálló tálba tesszük.
2. A halat kibelezzük (esetleg már eleve belezett, tisztított halat vásárolunk), leöblítjük és megszárogatjuk. óvatosan lisztbe mártjuk, majd tűzálló tálba fektetjük. Sózzuk, borsozzuk és rádarabolunk 2 evőkanál vajat.
3. 8-10 perc sütés után meglocsoljuk a borral, és további 15 perc alatt készre sütjük.
4. A gombát a maradék vajon, közepes lángon 15 perc alatt megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy pillanatra lehúzzuk a tűzről.
5. A megsült halat előmelegített tálalótálra tesszük. A tűzálló tálban visszamaradt folyadékot ráöntjük a gombára, és közepes lángon 5 perc alatt besűrítjük. Végül a gombát a mártással együtt a hal köré öntjük és tálaljuk.