Tavaszi zöldségleves darált hússal

Garmugia

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tavaszi zöldségleves darált hússal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg friss lóbab
9 dkg friss zöldborsó
2 db tisztított, szeletelt articsóka
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 szál vékonyra szeletelt, karikára vágott újhagyma
5 dl húsleves
6 dkg pancetta
vagy
6 dkg zsír
igény szerint kockára vágott, pirított fehérkenyér
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat nagy lábosban, közepes lángon felhevítjük és üvegesre dinszteljük rajta

a hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, majd folyamatos kevergetés mellett 2-3 percig pirítjuk. Belekeverjük a pancettát, és további 5 percig sütjük.

2. Hozzáadjuk a babot, borsót, articsókát és a spárgát, sózzuk, borsozzuk és 10-15 percig pároljuk, vagy amíg a hús teljesen megpuhul.

3. Felöntjük a húslevessel és további 20 perc alatt készre főzzük. (A leves készülhet kockából is.) Leveses csészébe szedve, a kenyérkockával megszórva tálaljuk.

Ez a leves a gyönyörű Lucca városából, Észak-Toszkánából származik; általában tavasszal készítik.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Tavaszi zöldségleves darált hússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1650 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Tavaszi zöldségleves darált hússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
vegetáriánus ételek