Nápolyi karácsonyi leves

Minestra Maritata

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Nápolyi karácsonyi leves
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg csontos sertésborda
2 fej tisztított brokkoli
½ fej durvára vágott kelkáposzta
1 csokor szárától megtisztított spenót
18 dkg darabolt pancetta
vagy
18 dkg darabolt sertésfej
2 csokor keszegsaláta
vagy
2 csokor gyermekláncfű
40 dl víz
9 dkg darabolt kolbász
50 dkg zöldjével paszternák
2 kisebb fej endívia
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 maréknyi forgácsolt parmezán sajt
3 dkg morzsolt caciocavallo sajt
ízlés szerint piros chilipaprika

Elkészítés:

1. Felforralunk 3 liter vizet a fejhússal, kolbásszal, sertésbordával és a petrezselyemmel. 80-90 percig főzzük, vagy amíg a hús megpuhul.

2. A húsokat kiszedjük, a húst lefejtjük a csontról, majd a színhúst kis kockákra vágjuk.

3. A levest lehűtjük, a tetejéről leszedjük a zsírt. Újra felforraljuk, és visszatesszük bele a kockára vágott húst.

4. A levélzöldségeket, brokkolit és a kelkáposztát 1 liter sós vízben megfőzzük. A leveshez hozzáadjuk a megpuhult zöldségeket, a fokhagymát, chilipaprikát, parmezánt és az elmorzsolt sajtot, és az egészet további 30 perc alatt összefőzzük. Tűzforrón tálaljuk.

Ez a laktató leves klasszikus nápolyi karácsonyi fogás.
Nápolyi karácsonyi leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1392 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Nápolyi karácsonyi leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
most van szezonja