Spagetti vérnarancsos mártással

Spaghetti all'arancia

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti vérnarancsos mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spagetti
4 db hámozott, cikkekre vágott vérnarancs
4 evőkanál fehérbor
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát forró, sós vízben kifőzzük. Az olajat nagy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük. Hozzáadjuk a fokhagymát és a szardellafilét, és óvatosan addig kevergetjük, amíg a szardella szétolvad az olajban, de vigyázzunk, nehogy megégjen.

2. Megszórjuk a zsemlemorzsával, és 2-3 percig pároljuk. Felöntjük a borral, és hagyjuk, hogy az alkoholtartalma elpárologjon. Beledobjuk a narancsgerezdeket a felfogott levével együtt. Nagy lángon 2 perc alatt kissé besűrítjük, majd végül megsózzuk.

3. A tésztát leszűrjük és előmelegített tálalóedénybe öntjük. Rákanalazzuk a mártást, megszórjuk a petrezselyemmel, összeforgatjuk és tálaljuk.

Spagetti vérnarancsos mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1510 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Spagetti vérnarancsos mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
lexikon