Töltött tésztatekercs

Rotolo ripieno

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A gyúrt tésztához:
45 dkg finomliszt
4 evőkanál víz
2 nagyobb felvert tojás
A töltelékez:
20 dkg tisztított csirkemáj
12 és fél dkg darált sertéshús
20 dkg sovány darált marhahús
3 dkg szárított, szeletelt vargánya
vagy
20 dkg friss, szeletelt gomba
18 dkg vaj
9 dkg frissen reszelt parmezán sajt
100 dkg friss spenót
ízlés szerint fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt édesköménymag
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet a munkalapra szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, ebbe öntjük az elhabart tojást és annyi vizet, hogy sima tésztát kapjunk. Szükség szerint több vizet is gyúrhatunk bele. Összegyúrjuk, cipóvá formázzuk, frissentartó fóliába csomagoljuk és 60 percet pihentetjük. Akkor vékony, 30x40 centiméteres négyszögletes lappá nyújtjuk, és tiszta konyharuhával vagy fóliával letakarjuk, nehogy kiszáradjon.

2. A spenótot alaposan megmossuk, lerázogatjuk, majd a leveleken maradt vízzel együtt lábosban puhára pároljuk. Kinyomkodjuk és durvára vágjuk. 2 evőkanál vajon megdinszteljük, és hozzáadunk 1 evőkanál reszelt parmezánt.

3. A gombát (ha szárított gombát használunk, előtte áztassuk meleg vízbe!) 2 evőkanál vajon 4-5 perc alatt megpirítjuk. A csirkemájat kevés vízben előfőzzük, leszűrjük és finomra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben megolvasztunk 4 evőkanál vajat, és kis lángon megpirítjuk rajta a fűszeres darált sertéshúst, a csirkemájat, valamint a darált marhahúst. Megsózzuk, és 10 percig pároljuk - ha kell, közben egy kis vizet öntünk alá.

4. Ezt a húskeveréket elosztjuk a kinyújtott tésztalapon úgy, hogy a szélén körben 2 centiméteres sávot szabadon hagyunk. A húson egyenletesen elterítjük a spenótot és a gombát, és a lapot a hosszabb oldala felől kezdve feltekerjük. A tésztatekercset szorosan sűrű szövésű gézkendőbe csomagoljuk, a kendő két végét megcsavarjuk és spárgával összekötjük. A tekercset nagy (ovális) lábosba, forró sós vízbe eresztjük, és kis lángon, gyöngyöző vízben 50 percig főzzük. Óvatosan kiemeljük, és egy kicsit félretesszük hűlni.

5. Ha már lehet vele dolgozni, eltávolítjuk a spárgát és a kendőt. A sütőt 220 °C-ra (gázon 8-as fokozatra) előmelegítjük. A töltött tésztatekercset 1 cm vastagon felszeleteljük, és a szeleteket kivajazott tűzálló tálba fektetjük. A maradék vajat megolvasztjuk, meglocsoljuk vele a szeleteket, végül megszórjuk parmezánnal. 5-10 percig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.

Töltött tésztatekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2003 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Töltött tésztatekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
szótár