Szardíniai ravioli

Ravioli Sardi

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A gyúrt tésztához:
45 dkg finomliszt
2 nagyobb felvert tojás
4 evőkanál víz
A mártáshoz:
100 dkg hámozott, kockára vágott paradicsom
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2 evőkanál vaj
4 db összetépkedett bazsalikomlevél
1 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint
A töltelékhez:
40 dkg ricotta
6 dkg zsemlemorzsa
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
½ db citrom reszelt héja
1 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
2 nagyobb felvert tojás
1 késhegynyi őrölt fahéj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet a munkalapra szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, ebbe öntjük az elhabart tojást és annyi vizet, hogy sima tésztát kapjunk. Szükség szerint több vizet is gyúrhatunk bele.

2. A tésztát géppel vagy kézzel vékonyra nyújtjuk és körülbelül 10 cm széles lapokra vágjuk.

3. A töltelékhez a ricottát jól összedolgozzuk a tojással, cukorral, petrezselyemmel, citromhéjjal, zsemlemorzsával és a fűszerekkel.

4. Ebből a töltelékből púpozott teáskanálnyi halmokat kanalazunk hosszában a tésztalapok közepére egymástól körülbelül 5 cm távolságra. A tésztalap szélét vízzel megkenjük, majd félbehajtjuk úgy, hogy a lap egyik felét ráhajtjuk a töltelékre. A töltelékhalmok között gyengéden lesimítjuk, és éles késsel vagy (ha cakkos szélű raviolit akarunk) derelyeszaggatóval felvágjuk.

5. A mártáshoz az olajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük. Beledobjuk a fokhagymagerezdet és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és 8-10 perc alatt kissé besűrítjük. Ekkor kiszedjük a fokhagymagerezdet, hozzáadjuk a petrezselymet, a bazsalikomot és a vajat.

6. A raviolit forró, sós vízben 2-3 adagban 5-7 perc alatt kifőzzük; akkor jó, ha a tészta széle al dente, vagyis harapható állagú. A kifőtt raviolit szűrőkanállal kiemeljük, lecsöpögtetjük és előmelegített tányérra szedjük. Tetejére kanalazzuk a paradicsommártást és megszórjuk reszelt parmezánnal. Forrón tálaljuk.

Ez a raviolirecept a gyönyörű Szardínia szigetról származik. A ricottás töltelék enyhén édeskés ízét kitűnően ellensúlyozza a paradicsommártás frissessége. Egyszerűen mennyei!
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Szardíniai ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1002 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Szardíniai ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
könyvek