Tészta sós sajttal és padlizsánnal

Pasta alla Norma

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tészta sós sajttal és padlizsánnal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db szeletelt padlizsán
50 dkg spagetti
15 dkg félkemény, morzsolt pecorino sajt
vagy
15 dkg morzsolt krémsajt
1 maréknyi friss bazsalikomlevél
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 evőkanál tengeri só
62 és fél dkg konzerv, kockára vágott paradicsom
vagy
2 és fél dkg friss, kockára vágott paradicsom
A sütéshez:
2 és fél dl olívaolaj

Elkészítés:

1. A padlizsánt hosszában felszeleteljük, szűrőbe tesszük, lesózzuk és 60 percig állni hagyjuk. Alaposan leöblítjük, és papírtörlőn leszárogatjuk.

2. A sajtot nagyobb darabokra morzsoljuk. A paradicsomot a fokhagymával és az olajjal lábosban, időnként megkeverve 30 percig főzzük. A besűrűsödött paradicsommártást leszűrjük és a lábosba visszaöntve nagyon kis lángon melegen tartjuk.

3. A padlizsánszeleteket egy másik serpenyőben, forró olajban kisütjük (mindkét oldalon meg kell pirulniuk), és papírtörlőre szedjük. Közben a spagettit forró, sós vízben kifőzzük. Gondosan leszűrjük, és átöntjük a tálalóedénybe.

4. Meglocsoljuk a paradicsommártással, majd összeforgatjuk a bazsalikommal és a fele sajttal. Azonnal tálaljuk; minden tányér tésztára pár szelet padlizsánt fektetünk, és megszórjuk a maradék sajttal.

A padlizsánt azért kell besózva állni hagyni, hogy keserű leve kioldódjon. Hideg vízben leöblítjük, sütés előtt szárazra töröljük.
Tészta sós sajttal és padlizsánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1502 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Tészta sós sajttal és padlizsánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
ételfotó