Csőtészta pancettával, sajttal és petrezselyemmel

Bucatini all'amatriciana bianca

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csőtészta pancettával, sajttal és petrezselyemmel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg bucatini
15 dkg apróra vágott pancetta
10 dkg finomra vágva petrezselyemzöld
25 dkg kemény, frissen reszelt juhsajt
vagy
25 dkg frissen reszelt pecorino sajt
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej finomra aprított hagyma

Elkészítés:

1. A tésztát forró, sós vízben al dente főzzük. Közben az olajat közepes méretű, mély serpenyőben, nagy lángon felhevítjük, kisütjük benne a chilivel a pancettát.

2. A szalonnát kikanalazzuk a serpenyőből, és a visszamaradt zsiradékon közepes lángon 8-10 perc alatt megdinszteljük a hagymát. Visszatesszük bele a pancettát és kicsit összemelegítjük, hogy a hagyma átvegye a szalonna ízét.

3. A tésztát leszűrjük, majd ráöntjük a mártásra. Tetejére szórjuk a petrezselymet és a pecorinót, alaposan összeforgatjuk és azonnal tálaljuk.

Ez a fogás a Közép-Olaszországban fekvő hegyvidéki városkáról, Amatricéról kapta az olasz nevét. Mint az elnevezés is mutatja, a mártás fehér, de létezik piros változata is, melybe még 60 dkg hámozott, kockára vágott paradicsomot is belefőznek.
Csőtészta pancettával, sajttal és petrezselyemmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1250 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Csőtészta pancettával, sajttal és petrezselyemmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
könyvek