Gnocchi

Burgonyás nudli, Gnocchi del giovedi

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gnocchi
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg frissen reszelt parmezán sajt
12 és fél dkg olvasztott vaj
150 dkg burgonya
2 nagyobb felvert tojássárgája
12 és fél dkg finomliszt
ízlés szerint
A tálaláshoz:
kevés frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A burgonyát alaposan megmossuk, enyhén sós vízben héjában megfőzzük, meghámozzuk és még melegen áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, sót, parmezánt, tojássárgáját és jól összedolgozzuk.

2. A tésztából maroknyi darabot veszünk, és lisztezett munkalapon ujjnyi vastag rudat sodrunk belőle, amit éles késsel 2 centiméteres nudlikra vágunk. Az egész mennyiséget hasonló módon feldolgozzuk, és a nudlit tiszta konyharuhán szikkadni hagyjuk.

3. Kifőzés előtt 60 percet pihentetjük. Nagy lábos forró, sós vízben, több részletben kifőzzük.

4. Ha feljött a víz tetejére, még 2 percig hagyjuk puhulni, aztán szűrőkanállal kiemeljük, lecsöpögtetjük és előmelegített tálalóedénybe szedjük. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal és megszórjuk a parmezánnal.

Gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2542 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
szólj hozzá, értékelj