Grízgombóc csőben sütve

Gnocchi alla Romana

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Grízgombóc csőben sütve
Adag: 11 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
34 és ⅓ dkg frissen reszelt parmezán sajt
68 ¾ dkg búzadara
27 és fél dl tej
2 ¾ evőkanál reszelt gruyere sajt
5 és fél nagyobb tojássárgája
34 és ⅓ dkg vaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
A tálaláshoz:
kevés frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A tejet nagy lábosban felforraljuk. Lassan, folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk

a darát, és csomómentesen elkeverjük benne. 25-30 perc alatt kevergetve sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, megsózzuk, és belekeverjük a vaj felét, a tojássárgákat, a parmezán felét és a gruyére-t.

2. A masszát 1 cm vastagon enyhén lisztezett munkalapra terítjük és hűlni hagyjuk.

3. A sütőt 180 °C-ra (gázon 4-es fokozatra) előmelegítjük. A kihűlt masszából vizespohárral korongokat szaggatunk. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és az alját kirakjuk a szaggatáskor leeső darabokból. Ezt a réteget megszórjuk kevés parmezánnal, és háztetőszerűen (kis átfedéssel) rárakosgatjuk a korongokat.

4. A maradék vajat megolvasztjuk és a tetejére locsoljuk. Megszórjuk a maradék parmezánnal meg a borssal, majd 25-30 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Forrón tálaljuk.

Grízgombóc csőben sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2009 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Grízgombóc csőben sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
szótár