Apuliai krumplitorta

Torta di patate all Pugliese

Adag: 1 tortaforma (6-8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg héjában főtt, hámozott burgonya
12 és fél dkg olvasztott vaj
2 és fél dl tej
1 nagyobb tojás
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
9 dkg kockára vágott, sült pancetta
vagy
9 dkg kockára vágott, sült szalonna
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A pancetta kisütéséhez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A sütőt 170 °C-ra (gázon 3-as fokozatra) előmelegítjük. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű tortaformát, kibéleljük zsírpapírral és ezt is kivajazzuk.

2. A tésztát akkorára nyújtjuk, hogy bőven kibélelhessük vele a forma alját, oldalát, hogy rá tudjuk majd hajtani a töltelék szélére is.

3. A még forrón áttört burgonyát összedolgozzuk a vajjal, tejjel, az olajban kisütött pancettával, egész tojással, tojássárgájával és a parmezánnal, sózzuk, borsozzuk és a tésztára halmozzuk. A bőven lelógó tésztaszéleket körben ráhajtjuk - nem kell tejesen befednie a tölteléket, elég, ha a szélén összefogja.

4. A tortát 40-45 perc alatt pirosra sütjük. Forrón vagy melegen tálaljuk.

Egész Olaszországban, de különösen a déli részén hagyományos fogásnak számítanak a különböző zöldséges torták és piték. Ennek a krumplitortának a tölteléke némiképp emlékeztet a Gattó di patate nevű nápolyi pitéére, mely burgonyával, mozzarellával, prosciuttóval és parmezánnal készül.
Apuliai krumplitorta
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3402 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Apuliai krumplitorta
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
szólj hozzá, értékelj