Crostini sült paprikával
Crostini di peperoni
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
olcsó



Elkészítés:
1. A paprikát egészben megsütjük a sütőben; úgy jó, ha a héja egészen feketére ég.
2. A sütőből kivéve 5 percre papírzacskóba csomagoljuk, majd meghámozzuk és a magházát kiszedjük.
3. A paprika húsát vékony csíkokra vágjuk, azután egy tálban fokhagymával, bazsalikommal, sóval, borssal és olívaolajjal ízesítve, hűtőszekrénybe téve 4 órát pácoljuk.
4. A kész keveréket a frissen pirított crostinikre halmozzuk és azonnal tálaljuk.
A crostini Olaszország-szerte népszerű antipasto (előétel); általában sütőben készült „pirítós", amit évszaktól függően különböző feltétekkel fogyasztanak.
Ezt a sült paprikás crostinit az olaszok elsősorban nyáron készítik, amikor a paprika a legzamatosabb.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.