Crostini sült paprikával

Crostini di peperoni

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Crostini sült paprikával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db vékonyra szeletelt, pirított bagett
vagy
1 db vékonyra szeletelt, pirított ciabatta kenyér
1 gerezd finomra aprított fokhagyma
4 db apróra vágott bazsalikomlevél
2 evőkanál kimagozott, darabolt fekete olajbogyó
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paprikát egészben megsütjük a sütőben; úgy jó, ha a héja egészen feketére ég.

2. A sütőből kivéve 5 percre papírzacskóba csomagoljuk, majd meghámozzuk és a magházát kiszedjük.

3. A paprika húsát vékony csíkokra vágjuk, azután egy tálban fokhagymával, bazsalikommal, sóval, borssal és olívaolajjal ízesítve, hűtőszekrénybe téve 4 órát pácoljuk.

4. A kész keveréket a frissen pirított crostinikre halmozzuk és azonnal tálaljuk.

A crostini Olaszország-szerte népszerű antipasto (előétel); általában sütőben készült „pirítós", amit évszaktól függően különböző feltétekkel fogyasztanak.
Ezt a sült paprikás crostinit az olaszok elsősorban nyáron készítik, amikor a paprika a legzamatosabb.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Crostini sült paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1714 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Crostini sült paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
hírlevél