Gombás crostini

Crostini con i funghi

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Gombás crostini
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
62 dkg friss, darabolt vargánya
1 db vékony szeletre vágott, pirított ciabatta kenyér
vagy
1 db vékony szeletre vágott, pirított bagett
1 és ¼ dl zöldségleves
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 kisebb fej finomra vágva hagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál vaj
1 evőkanál friss, finomra aprított menta
vagy
1 evőkanál friss, finomra aprított kakukkfű
vagy
1 evőkanál friss, finomra aprított petrezselyem
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vargányát megtisztítjuk, gondosan eltávolítjuk róla a földet vagy homokot, hideg vízben óvatosan megmossuk, majd papírtörlővel szárazra törölgetjük. A szárát levágjuk (csak a kemény tapintású, hibátlan részeket használjuk fel) és felaprítjuk, a kalapot pedig durvára vágjuk.

2. A vajat és olajat serpenyőben, közepes lángon felhevítjük, és 5 perc alatt megdinszteljük benne a hagymát, fokhagymát és a zöldfűszert.

3. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és folyamatos kevergetés mellett 5 percig pirítjuk. Apránként felöntjük annyi zöldséglevessel), hogy a ragu szaftos maradjon, és további 8-10 percig pároljuk.

4. A kész ragut a crostinikre halmozzuk, és azonnal tálaljuk.

A crostini Olaszország-szerte népszerű antipasto (előétel); általában sütőben készült „pirítós", amit évszaktól függően különböző feltétekkel fogyasztanak.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Gombás crostini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1421 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Gombás crostini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
vegetáriánus ételek