Zöldteafagylalt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldteafagylalt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl kissé felvert tejszín
2 evőkanál instant/nes zöld tea
1 dl forró víz
2 dl tej

Elkészítés:

1. A tejet lábosba öntjük, és forráspontig melegítjük. Közben hőálló edényben felverjük a tojássárgáját a cukorral.

2. A tejet folyamatos keverés közben a tojásos keverékhez öntjük, majd az egészet visszaöntjük a lábosba, és jól elkeverjük.

3. Kis lángon, folyamatosan keverve főzzük 3 percig, amíg kissé besűrűsödik. Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.

4. A zöldteaport egy kancsóban elkeverjük a forró vízzel, majd a kihűlt tojásos krémhez adjuk, jól összekeverjük. Óvatosan belekeverjük a tejszínhabot.

5. Fagylaltgépbe tesszük, és elkészítjük a gyártó utasítása szerint. Ha nincs gépünk, egy mélyhűtőben is használható edénybe öntjük, és 120 percre a fagyasztóba tesszük. Kivesszük, tálba borítjuk, és villával felverjük, hogy összetörjük a jégkristályokat. Visszatesszük az edénybe, és további 120 percen keresztül fagyasztjuk. Újra felverjük, visszatesszük a fagyasztóba, és egy éjszakán át fagyasztjuk, vagy míg teljesen meg nem fagy.

Zöldteafagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1739 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
Zöldteafagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
lexikon