Gyömbéres szezámolajos mártás

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyömbéres szezámolajos mártás
Eszközök: kés, keverőtál, reszelő, szűrő
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¼ teáskanál szezámolaj
1 darabka friss, 4 cm-es gyömbér
1 teáskanál rizsecet
2 evőkanál szaké
2 evőkanál mirin
4 evőkanál japán szójaszósz

Elkészítés:

1. A gyömbért kis tálkába reszeljük, majd egy teáskanál hátával kinyomkodjuk. Leöntünk róla 1 teáskanálnyi friss gyömbérlevet, a pépet kidobjuk.

2. A gyömbérlevet a szójaszósszal, a mirinnel, a szakéval, a szezámolajjal meg a rizsecettel kis tálba tesszük, és összekeverjük. Azonnal is tálalhatjuk, vagy jól záródó dobozban egy hétig eláll a hűtőben.

Gyömbéres szezámolajos mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1407 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
Gyömbéres szezámolajos mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
ételfotó