Házilag savanyított gyömbér
Fűszeres ételek | Marinált gyömbér receptek
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 adag
Elkészítés:
1. A gyömbért meghámozzuk. A rostokra merőlegesen hosszú vékony lapokra vágjuk. Megsózzuk, letakarjuk, és 30 percig állni hagyjuk.
2. A sós gyömbért forrásban lévő vízbe téve 30 másodpercig blansírozzuk. Alaposan lecsepegtetjük.
3. A rizsecetet, a cukrot és a vizet kis tálkába tesszük. Kevergetjük, míg a cukor feloldódik.
4. A gyömbérszeleteket tálba tesszük, ráöntjük az ecetes keveréket, beleforgatjuk. Letakarjuk, és a hűtőszekrényben legalább 24 órán át marináljuk (színe kicsit rózsaszínessé fog válni). A savanyított gyömbér hetekig eláll, ha jól záródó edényben a hűtőben tartjuk.