Uborkás daikonsaláta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Uborkás daikonsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ db hosszában félbevágott, kimagozott kígyóuborka
1 db csíkokra vágott jégcsapretek
vagy
1 db finomra reszelt jégcsapretek
3 db karikára vágott hónapos retek
1 maréknyi apróra vágott bébispenót
1 evőkanál napraforgómag
2 teáskanál fehér, pirított szezámmag
néhány levél csíkokra vágott kínai kel
A wasabis öntethez:
1 teáskanál wasabikrém
2 evőkanál szőlőmagolaj
½ teáskanál kristálycukor
4 evőkanál rizsecet
1 teáskanál világos szójaszósz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kb. 20 cm-es daikont (jégcsapretket) zöldségreszelővel finomra lereszeljük, vagy hosszú, vékony szeletekre vágjuk, majd a szeleteket a lehető legvékonyabb csíkokra vágjuk. Hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük.

2. Az uborkát hosszában félbevágjuk. Magjait kikanalazzuk. Meghámozzuk, és ugyanúgy felszeleteljük, mint a daikont.

3. A daikont és az uborkát salátástálba tesszük, rátesszük a spenótleveleket, majd a szeletelt retket és a kínai kelt.

4. Az öntet hozzávalóit kis kancsóba tesszük, és összekeverjük. A salátára öntjük, óvatosan összekeverjük, majd meghintjük a napraforgómaggal és a pirított szezámmaggal.

Uborkás daikonsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1117 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
Uborkás daikonsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
recept beküldése