Grillezett csirke-yakitoris nyársak



Elkészítés:
1. Hat rövid fanyársat legalább 20 percre hideg vízbe áztatunk, hogy ne égjenek meg.
2. Közben elkészítjük a mártást. A szójaszószt, a mirint, a szakét és a cukrot egy kis lábosba tesszük, és felforraljuk. A lángot takarékra állítjuk, és 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. Egy keveset félreteszünk a tálaláshoz.
3. A grillt a legerősebb fokozaton előmelegítjük. A csirkehúst 24 darabra vágjuk. Felszúrunk mindegyik nyársra 4 csirkedarabot váltogatva 3 újhagyma karikával. Megkenjük a mártással, és 4 percig sütjük a grill alatt, majd megfordítjuk, és újra megkenjük. Még 4 percig sütjük, amíg átsül.
4. Tálaláskor a megmaradt mártással meglocsoljuk.