Grillezett csirke-yakitoris nyársak

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Grillezett csirke-yakitoris nyársak
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db lebőrözött, darabolt csirkecomb
vagy
2 db lebőrözött, darabolt csirkemell
4 szál ferdén vékonyra karikázott újhagyma
A yakitori-mártáshoz:
4 evőkanál szaké
6 evőkanál mirin
6 evőkanál japán szójaszósz
2 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

1. Hat rövid fanyársat legalább 20 percre hideg vízbe áztatunk, hogy ne égjenek meg.

2. Közben elkészítjük a mártást. A szójaszószt, a mirint, a szakét és a cukrot egy kis lábosba tesszük, és felforraljuk. A lángot takarékra állítjuk, és 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. Egy keveset félreteszünk a tálaláshoz.

3. A grillt a legerősebb fokozaton előmelegítjük. A csirkehúst 24 darabra vágjuk. Felszúrunk mindegyik nyársra 4 csirkedarabot váltogatva 3 újhagyma karikával. Megkenjük a mártással, és 4 percig sütjük a grill alatt, majd megfordítjuk, és újra megkenjük. Még 4 percig sütjük, amíg átsül.

4. Tálaláskor a megmaradt mártással meglocsoljuk.

Grillezett csirke-yakitoris nyársak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1277 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
Grillezett csirke-yakitoris nyársak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
twitter