Tempuramártás

| Tempuramártás receptek
Elkészítési idő: 5 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tempuramártás
Eszközök: keverőtál
Eljárások: kikeverés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 teáskanál mirin
2 evőkanál japán szójaszósz
4 evőkanál dashi

Elkészítés:

1. A dashilevest egy kis tálkába tesszük.

2. Hozzáadjuk a mirint és a szójaszószt, elkeverjük.

Tenger gyümölcseiből vagy zöldségekből készült tempura mellé kínáljuk mártogatónak.

Dashileves

Dashileves
1 evőkanál japán szójaszósz
1.5 dkg bonitopehely
10 dl víz
1 evőkanál szaké
1 darabka kombu
ízlés szerint

1. A vizet egy lábosba öntjük. A kb. 7,5 cm-es kombu (napon szárított alga) egyik szélét néhány helyen bevágjuk, hogy jobban kiadja az ízét, majd beletesszük a vízbe. Felforraljuk a vizet, és kivesszük a kombut.

2. A vízhez adjuk a bonitopelyhet (szárított halforgácsot), majd azonnal lehúzzuk a lángról. Egy szűrőt muszlinnal kibélelünk, és átszűrjük rajta a lét. Belekeverjük a szakét, a szójaszószt, és ízlés szerint megsózzuk.

Tempuramártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1820 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
Tempuramártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
recepttár