Tempura a tenger gyümölcseiből

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tempura a tenger gyümölcseiből
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg csíkokra vágott fehér húsú halfilé
4 db konyhakész fésűkagyló
8 karika tintahal
8 nagyobb nyers, tisztított garnélarák
A sütéshez:
olaj

Elkészítés:

1. A garnélák alsó oldalát több helyen bemetsszük, hogy sülés közben egyenesek maradjanak. A tintahalkarikákat lehártyázzuk.

2. Vízzel kikeverjük a tempuratésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint. A tészta darabos legyen, tele levegőbuborékokkal. (Nem szabad a tésztát teljesen simára keverni, mert úgy túl nehéz lesz.)

3. Az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk a tésztába.

4. Az olajat mély serpenyőben 180-190 °C-osra melegítjük, amíg egy kenyérkocka fél perc alatt meg nem pirul benne.

5. A halféléket hármasával az olajba tesszük. (Ha túl sokat teszünk bele, az olaj lehűl, és a tészta megszívja magát.) Adagonként 2-3 percig sütjük, míg a tészta világos aranyszínű nem lesz. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük róluk a felesleges olajat.

6. Forrón tálaljuk tempuramártással.

A fésűkagyló tisztítása során a kagylókat az izomrost és az ikra közé szúrva kinyitjuk. A kagylókat megmossuk, gondosan eltávolítjuk róluk a szennyeződést, majd lehúzzuk a csillogó, fehér izmot és a fekete belet, de a narancsszínű ikra maradjon sértetlen.

Tempuramártás

Tempuramártás
4 teáskanál mirin
2 evőkanál japán szójaszósz
4 evőkanál dashi

1. A dashilevest egy kis tálkába tesszük.

2. Hozzáadjuk a mirint és a szójaszószt, elkeverjük.

Tenger gyümölcseiből vagy zöldségekből készült tempura mellé kínáljuk mártogatónak.

Tempura a tenger gyümölcseiből
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2245 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
Tempura a tenger gyümölcseiből
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
lexikon