Zöldség-tofu tempura



Elkészítés:
1. Vízzel kikeverjük a tempuratésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint. A tészta darabos legyen, tele levegőbuborékokkal. Nem szabad a tésztát teljesen simára keverni, mert úgy túl nehéz lesz.
2. A tufut felkockázzuk. A burgonyát, édesburgonyát, tököt, padlizsánt 1 cm-es szeletekre vágjuk, a gomba tönkjét levágjuk.
3. Az előkészített zöldségeket és a tofukockákat beleforgatjuk a tésztába.
4. Az olajat olajsütőben vagy mély serpenyőben 180-190 °C-osra melegítjük, vagy amíg egy kenyérkocka fél perc alatt meg nem pirul benne.
5. A bundázott zöldségeket hármasával az olajba tesszük. (Ha túl sokat teszünk bele, az olaj lehűl, és a tészta megszívja magát.) Adagonként 2-3 percig sütjük, míg a tészta világos aranyszínű nem lesz. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük róluk a felesleges olajat.
6. Forrón tálaljuk az édes chiliszósszal vagy tempuramártással a mártogatáshoz.
Tempuramártás
1. A dashilevest egy kis tálkába tesszük.
2. Hozzáadjuk a mirint és a szójaszószt, elkeverjük.
Tenger gyümölcseiből vagy zöldségekből készült tempura mellé kínáljuk mártogatónak.