Zöldség-tofu tempura

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 60 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldség-tofu tempura
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg kemény tofu
1 db hámozott, vastagra szeletelt burgonya
¼ db hámozott tök
1 kisebb hámozott, vastagra szeletelt édesburgonya
1 kisebb hámozott, vastagra szeletelt padlizsán
1 fej rózsáira bontott brokkoli
6 db egész csiperkegomba
vagy
6 db egész shiitake gomba
6 szál tisztított zöldbab
1 db csíkokra vágott piros húsú kaliforniai paprika
A sütéshez:
olaj
A tálaláshoz:
igény szerint édes chiliszósz

Elkészítés:

1. Vízzel kikeverjük a tempuratésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint. A tészta darabos legyen, tele levegőbuborékokkal. Nem szabad a tésztát teljesen simára keverni, mert úgy túl nehéz lesz.

2. A tufut felkockázzuk. A burgonyát, édesburgonyát, tököt, padlizsánt 1 cm-es szeletekre vágjuk, a gomba tönkjét levágjuk.

3. Az előkészített zöldségeket és a tofukockákat beleforgatjuk a tésztába.

4. Az olajat olajsütőben vagy mély serpenyőben 180-190 °C-osra melegítjük, vagy amíg egy kenyérkocka fél perc alatt meg nem pirul benne.

5. A bundázott zöldségeket hármasával az olajba tesszük. (Ha túl sokat teszünk bele, az olaj lehűl, és a tészta megszívja magát.) Adagonként 2-3 percig sütjük, míg a tészta világos aranyszínű nem lesz. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük róluk a felesleges olajat.

6. Forrón tálaljuk az édes chiliszósszal vagy tempuramártással a mártogatáshoz.

Tempuramártás

Tempuramártás
4 teáskanál mirin
2 evőkanál japán szójaszósz
4 evőkanál dashi

1. A dashilevest egy kis tálkába tesszük.

2. Hozzáadjuk a mirint és a szójaszószt, elkeverjük.

Tenger gyümölcseiből vagy zöldségekből készült tempura mellé kínáljuk mártogatónak.

Zöldség-tofu tempura
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2231 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
Zöldség-tofu tempura
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj