Lazac chirashi sushi

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 60 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lazac chirashi sushi
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag frissen elkészített sushirizs
25 dkg csíkokra vágott, sashimi-minőségű lazac
8 nagy nyers garnélarák
4 evőkanál kaviár
5 dkg vékonyra szeletelt lótuszgyökér
15 dkg tisztított, csíkokra vágott zöldbab
1 db citrom leve
1 darabka kombu
1 evőkanál rizsecet
1 evőkanál szaké
ízlés szerint
A díszítéshez:
4 levél shisho
A tálaláshoz:
igény szerint wasabikrém
igény szerint japán szójaszósz
igény szerint savanyított gyömbér

Elkészítés:

1. A fej nélküli garnélák alsó felén hosszában átszúrunk 1-1 vékony fanyársat (hurkapálcát), hogy főzés közben ne kunkorodjanak össze. Egy nagy lábosba 2,5 cm magasan vizet öntünk, kissé megsózzuk, hozzáadjuk a szakét. Felforraljuk, beletesszük a garnélákat a nyárssal együtt, és 2 percig főzzük, amíg rózsaszínűvé nem válnak.

2. A garnéla páncélját lefejtjük, a hátát hosszában bemetsszük, és eltávolítjuk a szürkésfekete bélcsatornát. Kimélyítjük a vágást, és a garnélát pillangóformájúra szétnyitjuk. Rizsecettel meglocsoljuk, és felhasználásig hűtőbe tesszük.

3. A lazacot benedvesített, nagyon éles késsel, 8 mm vastag csíkokra vágjuk a rostokra merőlegesen. A kést minden vágás előtt megtöröljük egy nedves konyharuhával. A 7,5 cm-es kombu-darabot csíkokra vágjuk és a citromlével együtt egy tálba tesszük. 15 percig állni hagyjuk, közben a halat egyszer megfordítjuk.

4. A zöldbabot forrásban lévő sós vízbe tesszük, 1 percig blansírozzuk, majd jéghideg vízbe mártjuk. Lecsepegtetjük, és csíkokra vágjuk.

5. A sushirizst szétosztjuk 4 tálkába. Minden tálkába teszünk 2-2 főtt garnélát, szétosztjuk a lazacot, a zöldbabot és a lótuszgyökeret. Mindegyiket 1 evőkanál lazacikrával koronázzuk. A shisolevéllel díszítjük, és szójaszósszal, savanyított gyömbérrel, wasabikrémmel tálaljuk.

Általában lazacikrát használnak a kaviárok közül.
Lazac chirashi sushi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1792 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
Lazac chirashi sushi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
van itthon