Szőlőlében párolt körte

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szőlőlében párolt körte
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db keményebb körte
5 dl piros szőlőlé
100 dkg szőlő
25 dkg zsírszegény natúr joghurt
1 evőkanál méz
2 evőkanál citromlé
4 szem szegfűszeg
½ teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál tokaji szamorodni bor
vagy
2 evőkanál édes sherry

Elkészítés:

1. A körtéket meghámozzuk, a magházukat kivájjuk, a szárukat meghagyjuk. Hámozás után a körtéket azonnal citromos hideg vízzel teli lábosba tesszük, hogy a húsuk ne barnuljon meg.

2. A gyümölcsleveket, a sherryt és a szegfűszeget egy akkora lábosba öntjük, hogy az összes körte beleférjen. A lábosba tesszük a körtéket. Felforraljuk, majd kis lángra tesszük, és fedő alatt 35-40 perc alatt puhára pároljuk. Levesszük a tűzről, és hagyjuk, hogy a körték a szirupban hűljenek ki. A körtéket és a szirupot óvatosan tegyük át egy tálba, és folpackkal fedjük le. Éjszakára tegyük a hűtőbe.

3. A szirupot egy lábosba szűrjük, felforraljuk, majd kis lángra tesszük, és 40 percig főzzük, amíg a kétharmadára besűrűsödik. A tálaláshoz a körtéket egy-egy tányérra helyezzük. A szirupot kicsit lehűtjük, majd a körtékre öntjük.

4. A körték mellé tegyünk egy kevés megmosott kék szőlőt. Tálalás előtt alaposan keverjük el a joghurtot az őrölt fahéjjal és a mézzel, és kanalazzuk a körtékre.

Szőlőlében párolt körte
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2010 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Szőlőlében párolt körte
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
bevásárlólista