Citromos túrótorta eperrel



Elkészítés:
1. Egy 20 cm-es, levehető oldalú tortaformát vékonyan kiolajozunk, és folpackkal kibélelünk. Egy kis tálban összedolgozzuk a vajat a darált keksszel, majd egyenletesen a forma aljára nyomkodjuk. Amíg a töltelék elkészül, tegyük a hűtőbe.
2. A ricottát simára turmixoljuk a cukorral, majd a krémsajtokkal, a citromhéjjal és citromlével. Egy hőálló tálkában 0,6 dl forró vízre szórjuk a zselatint, és hagyjuk megkocsonyásodni.
3. Egy kis lábosba, forró vízbe állítjuk, a víz a tál magasságának feléig érjen. A zselatint addig keverjük, amíg feloldódik. Hagyjuk kihűlni. A kihűlt zselatint a ricottába keverjük, majd áttöltjük egy nagy tálba. A tojásfehérjét laza habbá verjük, és óvatosan a ricottába forgatjuk.
4. A keveréket az előkészített formába öntjük, és több órára vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, amíg teljesen megdermed. A forma oldalát levesszük, és a folpack segítségével kivesszük a tortát. A tetejét félbevágott eperrel díszítjük.