Málnahab

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Málnahab
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg zsírszegény vaníliás krémtúró
vagy
40 dkg csökkentett zsírtartalmú vaníliás krémsajt
15 dkg mélyhűtött málna
vagy
15 dkg friss, durvára tört málna
3 teáskanál zselatinpor
2 és fél dl vaníliás joghurt
A díszítéshez:
ízlés szerint mentalevél
ízlés szerint málna

Elkészítés:

1. Egy hőálló tálkában 1 evőkanál forró vízre szórjuk a zselatint, és hagyjuk megkocsonyásodni. Egy lábosban vizet forralunk. Levesszük a tűzről, és a tálat a lábosba tesszük. A víz a tál magasságának feléig érjen. A zselatint addig keverjük, amíg feloldódik. Egy nagy tálban alaposan kikeverjük a vaníliás joghurtot a krémsajttal, majd hozzáadjuk a kihűlt zselatint, és alaposan elkeverjük.

2. Elektromos habverővel lágy habbá verjük a tojásfehérjét, majd a joghurtos keverékbe forgatjuk. A keverék felét egy másik tálba kanalazzuk, és belekeverjük a málnapürét.

3. A málnás keveréket 4 talpas üvegpohárba kanalazzuk, erre kerül a vaníliakrém. Több órára a hűtőbe tesszük, amíg megdermed. Friss málnával és mentalevéllel díszítjük.

Málnahab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3219 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Málnahab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
van itthon