Kávégranita
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 25 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. Egy nagy lábosban a cukrot és a kakaóport apránként elkeverjük a vízzel, és lassú tűzön kevergetjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Felforraljuk, majd kis lángon 3 percig főzzük.
2. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a friss kávét. Öntsük lapos fémtálba, és hagyjuk teljesen kihűlni. Fagyasszuk, amíg félig megdermed, majd villával kevergessük, hogy a kristályok széttörjenek. Fagyasszuk keményre.
3. Egy villával törjük apró darabokra, és tegyük vissza 60 percre a fagyasztóba. Poharakba kanalazva kínáljuk.
Fagyott állapotban nehéz vele dolgozni, ezért lapos formában vagy tálcán fagyasszuk meg, és akkor törjük össze, amikor még csak félig fagyott meg. Mély tálban vagy tartályban nagyon nehéz összetörni.