Kulfi

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kulfi
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dl tej
8 db kardamom
2 dkg finomra aprított pisztácia
4 evőkanál kristálycukor
2 dkg hámozott, finomra aprított mandula

Elkészítés:

1. A tejet a kardamommal vastag aljú lábosban felforraljuk, majd kis lángon, gyakori kevergetés mellett addig forraljuk, amíg az egyharmada elforr - beletelik kis időbe. Kevergessük, különben odakap.

2. Adjuk hozzá a cukrot, és főzzük 2-3 percig. Szűrjük le, dobjuk ki a kardamomot, és adjuk hozzá a mandulát és a pisztáciát. Öntsük egy lapos fém- vagy műanyag tálba, fedjük le zsírpapírral, és fagyasszuk 60 percen át.

3. Vegyük ki a mélyhűtőből, keverjük át, hogy összetörjük a kristályokat, majd fagyasszuk le újra. Ismételjük meg kétszer.

4. Hat kúpformát béleljünk ki sütőpapírral, vagy semleges ízű olajjal vékonyan kenjünk ki hat 2,5 dl-es pudingformát, és osszuk szét a kulfit, majd fagyasszuk egész éjszaka. Tálaláskor vegyük ki a formából, a tetejét fél cm mélyen metsszük be.

A kulfi hagyományos indiai fagylalt. Az alapja forralt tej, amelyet lassan besűrítenek. Időigényes, de egészen különleges ízű édességet kapunk. Sűrű, jeges állagú, és kúp alakban kínálják. Ha nincs otthon kúpforma, bármilyen más formát használhatunk. A tetejét rendszerint keresztben bemetszik, hogy könnyebben lehessen enni. Gyors kulfit sűrített, illetve kondenzált tejből készíthetünk.
Kulfi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2204 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Kulfi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
recepttár