Csokoládéfagylalt kahluával

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládéfagylalt kahluával
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál kávélikőr
vagy
2 evőkanál kahlua
6 és fél dkg csokoládékrémes keksz
6 és fél dkg vaníliakrémes keksz
2 és fél dl tejszín

Elkészítés:

1. Egy tálban keverjük el a durvára vágott csokoládékrémes és vaníliakrémes kekszet a Kahluával (vagy más kávélikőrrel).

2. Hagyjuk állni 5 percig. 4 parfés pohárba rétegezzük a csokoládéfagylaltot, a kekszes keveréket, a tejszínt felverve, valamint a csokoládécseppet. A tetejére tejszínhab kerül csokicseppekkel.

Csokoládéfagylalt

Csokoládéfagylalt
25 dkg apróra darabolt étcsokoládé
5 dl tej
12.5 dkg kristálycukor
2 evőkanál kakaópor
2.5 dl tejszín
1 db félbevágott vaníliarúd

1. A tojássárgáját egy nagy hőálló tálba tesszük, és fokozatosan hozzákeverjük a cukrot. Fehéredésig keverjük. (Ne használjunk elektromos habverőt, mert az túl sok levegőt juttat a keverékbe.) Keverjük hozzá az átszitált kakaóport.

2. Egy lábosban keverjük el a tejet a tejszínnel és a vaníliával. Forraljuk fel, kaparjuk ki a vanília belsejét, a héját dobjuk ki. Óvatosan keverjük a cukros tojáshoz. A tálat helyezzük egy forró vízzel teli fazék fölé (ne érjen a vízbe), és kis lángon állandóan kevergessük, amíg a krém annyira besűrűsödik, hogy megtapad a kanálon. (Körülbelül 20 percig tart.) Nem szabad forrnia, mert akkor a tojás megtúrósodik. Vegyük le a tűzről, és öntsük egy tiszta tálba. Egy 20 cm-es mély, fény tortaformát tegyünk a mélyhűtőbe.

3. A csokoládét tegyük hőálló tálba. Egy fazekat félig töltsünk meg vízzel, és forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, és tegyük rá a csokoládés tálat úgy, hogy a tál alja ne érintkezzen a vízzel. Kevergessük, amíg a csokoládé megolvad. A meleg csokoládét adjuk a meleg vaníliás krémhez, és keverjük simára. Hagyjuk kihűlni.

4. A kihűlt krémet öntsük a lehűtött formába. Fedjük le, és fagyasszuk, amíg a fagylalt megdermed. Vegyük ki a mélyhűtőből, és kanalazzuk egy nagy tálba. Fakanállal vagy elektromos habverővel keverjük simára és sűrűre, majd öntsük vissza a formába. A fagyasztást és keverést még kétszer végezzük el, majd a fagylaltot fedjük le zsírpapírral, és tegyük a mélyhűtőbe egy éjszakára, amíg teljesen megfagy.

5. Tálalás előtt vegyük ki a mélyhűtőből, 15-20 percre tegyük a hűtőszekrénybe, így a fagylalt kicsit megpuhul.

Csokoládéfagylalt kahluával
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1806 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Csokoládéfagylalt kahluával
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
facebook