Rakott málnafagylalt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rakott málnafagylalt
Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg málna
2 és fél dl tejszín
A díszítéshez:
ízlés szerint málna

Elkészítés:

1. Teljesen béleljünk ki folpackkal vagy alufóliával egy 1,75 literes hosszú fémformát.

2. Turmixoljuk simára a málnát. A fagylaltot vegyük ki a mélyhűtőből, és hagyjuk, hogy kicsit meglágyuljon. A tejszínt verjük lágy habbá. Fémkanállal forgassuk a málnapürébe.

Öntsük fém fagyasztótálba, és tegyük a mélyhűtőbe. Csak hideg legyen, nem kell megfagyasztani. Időnként keverjük meg, amíg sűrű lesz. Amikor félig megfagyott, kivesszük a mélyhűtőből, és alaposan átkeverjük.

3. Az előkészített fémformába kanalazzuk a puha vaníliafagylaltot. A vaníliagombócok közé öntjük a málnapürét. Éles késsel vagy hústűvel finoman márványosra keverjük, óvatosan, nehogy megsértsük a fóliát.

4. Körülbelül 120 percen át fagyasztjuk, amíg félig megfagy. Ekkor lesimítjuk a tetejét. Egész éjjel fagyasztjuk. A kész fagylaltot gombócokban vagy szeletelve kínálhatjuk. Málnával díszítjük.

Vaníliafagylalt

Vaníliafagylalt
5 db tojás
10 dkg porcukor
1.25 dl habtejszín

1. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. A tejet a középen hosszában kettéhasított vaníliarúddal felforraljuk, majd a vaníliát kidobjuk belőle. A tejet apránként a cukros tojássárgájába dolgozzuk. Gőzön addig verjük, amíg annyira be nem sűrűsödött, hogy a kanálra tapad, de vigyázzunk, nehogy felforrjon, mert akkor összekaphat.

2. A krémet egy másik tálba átszűrjük, és jégkockával teli edénybe állítva, időnként megkeverve kihűtjük, majd a tejszínt belekeverjük. A fagylaltgépbe öntve 10-20 percig keverjük, majd krómacél edénybe töltve legalább 3-4 órára, de még jobb, ha egy éjszakára a mélyhűtőbe tesszük.

3. Ha nincs fagylaltgépünk, a krémet egy literes edénybe öntve 3 óráig fagyasztjuk, majd nagy edénybe áttöltve elektromos haberővel 1-2 perc alatt habosra, könnyűre verjük. A fagyasztó edénybe visszakanalazva ismét 3 órára a mélyhűtőbe tesszük. Ekkor ismét habosra verjük, úgy töltjük a fagyasztó edénybe, és legalább egy éjszakán át a mélyhűtőben tartjuk.

Rakott málnafagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1328 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Rakott málnafagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
ételfotó