Zöldtea-fagylalt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Zöldtea-fagylalt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl tejszín
4 evőkanál zöld tea
5 dl tej
12 és fél dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. A teafüvet tejbe áztatjuk, és lassú tűzön forrásig hevítjük. Nem szabad sietni - minél lassabban forr fel, annál finomabb lesz. Tegyük félre a tejet legalább 5 percre, majd szűrjük le.

2. Egy hőálló tálban fehéredésig keverjük a tojássárgáját a cukorral. Adjuk hozzá a teás tejet. A tálat egy forró vizes fazék fölé állítjuk úgy, hogy az alja ne érintkezzen a vízzel.

3. A krémet addig kevergetjük, amíg olyan sűrű lesz, hogy megtapad a fakanálon. Ekkor levesszük a tűzről, és kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a tejszínt.

4. A krémet egy fémtálba öntjük, 3-4 órán keresztül fagyasztjuk, hogy a széle megfagyjon. Tálba öntjük, habosra keverjük, majd megint a formába kerül. E műveletet kétszer ismételjük meg. Fagylalttartályba öntjük, a tetejét zsírpapírral lefedjük, rátesszük a fedőt, és megfagyasztjuk.

Ha zöld színű fagylaltot szeretnénk, adjunk hozzá pár csepp ételfestéket.
Zöldtea-fagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1530 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Zöldtea-fagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
könyvek