Sonkás-tojásos oshi sushi

| Tojásos oshi-sushi receptek , Húsos oshi-sushi receptek
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sonkás-tojásos oshi sushi
Adag: 4 főre (10 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szelet vékonyra szeletelt főtt sonka
½ adag frissen elkészített sushirizs
1 teáskanál csípős mustár
A japán omletthez:
2 db tojás
2 teáskanál olaj
1 teáskanál mirin
½ teáskanál japán szójaszósz
1 késhegynyi

Elkészítés:

1. Először az omlettet készítjük el. A tojást óvatosan felverjük a cukorral, a mirinnel, a szójaszósszal és a sóval, ügyelve, hogy ne keletkezzenek benne nagy légbuborékok.

2. Egy teáskanál olajat serpenyőbe öntünk, felforrósítjuk. Beleöntjük a tojásos keveréket, megmozgatjuk a serpenyőt, hogy szétterüljön az alján. Amikor az omlett majdnem átsült, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Az omlettet papírtörlővel bélelt tányérra borítjuk, hűlni hagyjuk.

3. Benedvesítjük a sushiformát. Az alját beborítjuk egy réteg sonkával, úgy, hogy sehol ne maradjon rés, majd megkenjünk fél teáskanál mustárral. A rizs egynegyedével befedjük, majd lepréseljük a tetővel.

4. Egy réteg formára vágott omlettet terítünk rá, erre pedig a rizs következő negyedét. Rátesszük a tetejét, és újra lepréseljük.

5. A sushiprés oldalait leemeljük, miközben a tetejét hüvelykujjunkkal lefogjuk. A sushit vágódeszkára borítjuk, hogy a sonkás réteg legyen felül. Benedvesített, nagyon éles késsel 5 szeletre vágjuk. A kést minden vágás előtt egy nedves konyharuhával áttöröljük, hogy a sushidarabokat szépen tudjuk vágni. A maradék hozzávalókat felhasználva összesen 10 darabot készítünk. Azonnal tálaljuk.

Tökéletes sushirizs

Tökéletes sushirizs
30 dkg sushirizs
2 evőkanál rizsecet
1 darabka kombu
0.25 teáskanál
1 evőkanál kristálycukor
3.5 dl víz

1. A rövid szemű japán rizst szűrőbe tesszük, és hideg víz alatt addig öblítjük, míg a víz teljesen tisztán folyik át rajta. A rizst lecsepegtetjük, és a kimért vízzel együtt egy lábosba tesszük.

2. A kombut (azaz a napon szárított algát), ha használunk, néhány helyen bemetsszük, hogy jobban előjöjjenek az ízei, és a rizshez adjuk. A lábost jól záró fedővel letakarjuk. A rizst felforraljuk, majd kivesszük a kombut, és gyorsan visszatesszük a fedőt. A lángot takarékra állítjuk, és 10 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, és 15 percig állni hagyjuk. Miután a kombut kivettük, egyszer sem szabad leemelni a fedőt.

3. A megfőtt rizst nagy, lapos, nem fémből készült tálra borítjuk. A rizsízesítővel - a rizsecet, cukor és só keverékével - egyenletesen meglocsolgatjuk a rizst, majd gyors, vágó mozdulatokkal összekeverjük egy falapáttal. Nem szabad kevergetni, hogy ne törjenek össze a rizsszemek. Közben a másik kezünkben tartott legyezővel vagy egy legalacsonyabb fokozatra állított kis ventilátorral hűtjük a rizst.

4. A szeletelő mozdulatokat és a hűtést addig folytatjuk, amíg a rizs szobahőmérsékletűre hűl, és fényessé válik. Letakarjuk egy nedves konyharuhával, és még aznap felhasználjuk. Nem szabad hűtőbe tenni.

Sonkás-tojásos oshi sushi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2244 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
Sonkás-tojásos oshi sushi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
recept beküldése