Mogyorós karamellparfé

Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
37 és fél dkg kristálycukor
12 dkg durvára tört grillázs
1 teáskanál víz
¾ dl víz
5 dl tej
1 evőkanál instant kávé
6 dl tejszín

Elkészítés:

1. Egy lábosban elkeverünk 25 dkg cukrot a vízzel. Kis lángon állandó kevergetés mellett addig keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. A lábos oldalát belülről kenegessük vízzel, hogy a cukor ne kristályosodjon ki. Felforraljuk, majd kis lángon keverés nélkül főzzük 4 percig, amíg karamellizálódik. Levesszük a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a tejet. Legyünk óvatosak, kifröccsenhet. Visszatesszük a tűzre, és kevergetjük, amíg a karamell feloldódik.

2. Egy 15 x 23 cm-es fém dobozformát folpackkal kibélelünk. A maradék cukrot fém- vagy hőálló tálban habosra keverjük a tojássárgájával. Belekeverjük a karamelles tejet, majd az 1 teáskanál vízben feloldott kávéport. A tálat egy fazék forró víz fölé tesszük, és addig kevergetjük, amíg a krém besűrűsödik, és megtapad a kanálon.

3. Hűtsük le, majd adjuk hozzá a tejszínt. Öntsük egy nagy, lapos fémformába, és fagyasszuk, amíg megdermed. Öntsük vissza egy nagy tálba. Elektromos habverővel keverjük habosra. Öntsük vissza a formába, és fagyasszuk, amíg megdermed. Ezt még kétszer ismételjük meg.

4. Forgassuk bele a durvára vágott csokoládés mogyorógrillázst, és öntsük a dobozformába. A tetejét simítsuk el. Fedjük le zsírpapírral, és fagyasszuk keményre. Szeletelve kínáljuk. Karamellel díszíthetjük.

Mogyorós karamellparfé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1201 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Mogyorós karamellparfé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
pinterest