Tripla csokis parfé



Elkészítés:
1. Sütőpapírral béleljünk ki egy 23 cm-es hosszú fémformát. A papír nyúljon a forma pereme fölé. A tejcsokoládét egy tálban tegyük a tűzről levett forró vizes fazék fölé, és keverjük simára. A tál ne érintkezzen a vízzel. Válasszuk külön 2 tojás sárgáját és fehérjét. A tojásfehérjét verjük fényes és kemény habbá, közben apránként keverjünk bele 3 dkg porcukrot. A tojássárgáját keverjük ki a megolvasztott, lehűlt tejcsokoládéval és 2 dkg olvasztott vajjal. 1,7 dl tejszínt verjünk lágy habbá. Keverjük a tojáshabba, és kanalazzuk a formába. A formát hosszában döntsük meg az egyik oldalra. Így tegyük a mélyhűtőbe 60-120 percre, amíg megdermed.
2. Ugyanígy járunk el az olvasztott fehér csokoládéval is. A krémet a forma másik oldalára kanalazzuk, így a teteje vízszintes lesz. Most vízszintesen tegyük a formát a mélyhűtőbe 60-120 percre, amíg megszilárdul.
3. A maradék hozzávalókkal is a fentiek szerint dolgozzunk. Keverjük a krémhez az 1 evőkanál vízben feloldott kávét, a rumot és az olvasztott étcsokoládét. A formába kanalazzuk, a tetejét lesimítjuk. Több órára a mélyhűtőbe tesszük. Tányérra fordítjuk, szeletekre vágva tálaljuk. Csokoládélevelekkel díszíthetjük.