Cassatafagylalt



Elkészítés:
1. Egy 20 cm-es szögletes fém tortaforma alját és oldalát kibéleljük folpackkal.
2. Az első réteghez a tojásfehérjét elektromos habverővel lágy habbá keverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a porcukrot, és kemény habbá verjük. Egy másik tálban kemény habbá verjük a tejszínt. Fémkanállal a tejszínhabba forgatjuk a tojássárgáját és a tojáshabot. Belekeverjük a mandulát. A formába kanalazzuk, és lesimítjuk. A forma alját finoman megütögetjük, hogy a krém egyenletesen terüljön szét. 30-60 percre a mélyhűtőbe tesszük, amíg megdermed.
3. A második réteghez a tűzről levett forró vizes fazékra állított hőálló tálban állandó kevergetés mellett megolvasztjuk a csokoládét. A tál alja ne érintkezzen a vízzel. Beleszórjuk, és simára keverjük a sötét kakaót. Kicsit hagyjuk hűlni. Felverjük a tojásfehérjét a porcukorral, és felverjük a tejszínt. Fémkanállal a tejszínbe keverjük a csokoládét. Belekeverjük a tojássárgáját, majd a tojáshabot, és simára keverjük. Az első rétegre kanalazzuk. A forma alját finoman megütögetjük, hogy egyenletesen terüljön szét. 30-60 percre a mélyhűtőbe tesszük, amíg megdermed.
4. A harmadik réteghez felverjük a tojásfehérjét a porcukorral, és felverjük a tejszínt. A tejszínbe keverjük a ricottát. Fémkanállal belekeverjük a tojássárgáját, a tojáshabot, a cukrozott gyümölcsöket (pl.: ananász, sárgabarack, cseresznye, füge és őszibarack) és a vaníliát, majd simára keverjük. A csokoládés rétegre kanalazzuk, zsírpapírral befedjük, majd egy éjszakára a mélyhűtőbe tesszük. Szeletelve tálaljuk, adhatunk mellé gyümölcsöt.