Mokkafagylalt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mokkafagylalt
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dkg kávébab
7 és fél dl tejszín
25 dkg apróra darabolt étcsokoládé
2 és fél dl tej
18 és fél dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. Egy téglalap alakú formát kibélelünk folpackkal, és a mélyhűtőbe tesszük. A kávébabot és a tejszínt egy lábosban elkeverjük. Közepes lángon kevergetve forrásig melegítjük. Hozzáadjuk a csokoládét, levesszük a tűzről, és 1 percig pihentetjük, majd megkeverjük.

2. Egy nagy tálban fehéredésig keverjük a tojássárgáját a cukorral. Belekeverjük a tejbe. Fokozatosan, állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a kávés keveréket. Simára keverjük. Leszűrjük, a kávébabot kidobjuk.

3. Visszaöntjük a lábosba, és kis lángon kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik, és megtapad a fakanál hátán. Ne forraljuk! Húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

4. A krémet az előkészített formába öntjük, és megfagyasztjuk. Áttesszük egy nagy, lehűtött tálba, és elektronos habverővel sűrűre keverjük. Visszatesszük a formába, folpackkal lefedjük, és megint megfagyasztjuk. Még egyszer megkeverjük, majd a fagylaltformába tesszük, és a mélyhűtőben lefagyasztjuk. A fagylalt tetejét folpackkal vagy sütőpapírral letakarjuk, és rátesszük a fedelet. Tálaláskor a fagylaltgombócokat cukrozott rózsaszirmokra helyezzük (lásd a megjegyzést). Mélyhűtőben 7 napig eláll.

Fagylaltgéppel is elkészíthető.
A rózsasziromhoz lazán felverünk egy tojásfehérjét. Megmosott, száraz rózsaszirmokat merítünk a habba (vagy vékonyan megkenjük őket), majd megszórjuk őket kristálycukorral. A felesleges cukrot lerázzuk, és papírral bélelt tálcára tesszük száradni.
Mokkafagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2060 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Mokkafagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
twitter