Fahéjas csokoládéfagylalt



Elkészítés:
1. Egy vastag aljú lábosban megmelegítjük a tejet, a csokoládét és a fahéjrudakat. Időnként kevergetve kis lángon főzzük 15 percig, amíg a csokoládé megolvad, és a keverék sima lesz. Ne hagyjuk felforrni. Vegyük ki a fahéjrudakat.
2. Egy nagy hőálló tálban vegyítsük el a cukrot és az őrölt fahéjat. Keverjük hozzá a tojássárgáját, és tegyük a tálat egy fazék forró víz fölé. Kevergessük, amíg sűrű és halvány lesz.
3. Fokozatosan keverjük bele a csokoládés keveréket. Állandó kevergetés mellett főzzük 5 percig, vagy amíg a krém megtapad a kanál hátán.
4. Hűtsük 30 percig, majd szűrjük le, és lassan keverjük hozzá a tejszínt. Öntsük lapos fagylaltformába. 120 percen át fagyasszuk (a széle már fagyott, a közepe még krémes). Öntsük át egy nagy tálba, és elektromos habverővel keverjük simára. Ezt kétszer ismételjük meg.
5. Öntsük 2 literes műanyag dobozba, terítsük le folpackkal, majd zárjuk rá a doboz fedelét. Fagyasszuk 7-8 órán át, amíg teljesen megdermed.