Citromos-chilis avokádó

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Citromos-chilis avokádó
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál zöldcitromlé
2 db érett, szeletelt avokádó
2 db hegyes, kimagozott erős paprika
vagy
2 db szeletelt, kimagozott jalapeno chili
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál barna cukor
1 teáskanál reszelt zöldcitromhéj

Elkészítés:

1. A zöldcitrom héját lereszeljük, a chilipaprikát kimagozzuk és felszeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk (1. kép).

2. Az avokádót meghámozzuk, magját kivesszük, húsát egyforma szeletekre vágjuk (2. kép).

3. A reszelt citromhéjat, a citromlevet, cukrot, olajat, petrezselymet és a chilipaprikát kis tálban alaposan összekeverjük (3. kép), és a megtisztított, felszeletelt avokádóra öntjük (4. kép).

Halételhez, kagylóhoz, csirkéhez vagy húsételhez csípős köretként kínálhatjuk, de önállóan, előételként is fogyasztható.

Citromos-chilis avokádó Citromos-chilis avokádó Citromos-chilis avokádó Citromos-chilis avokádó
Ha úgy akarjuk kivenni az avokádó magját, hogy a hús ne sérüljön, egy nagyobb kés élét nyomjuk a magba, majd a kést megcsavarva emeljük ki a magot.
Általában éretlen avokádót tudunk vásárolni (ez biztonságosabb is, mintha túl puhát vennénk). Praktikus a tervezett elkészítés előtt 4-5 nappal megvásárolni, s szobahőmérsékleten újságpapírba csomagolva megérlelni. Ha nem tudunk ennyi ideig várni, egy nap alatt úgy érlelhetjük meg, ha egy banánnal nejlon zacskóba zárjuk. Ez ugyan befolyásolni fogja az ízét, de biztosan megpuhul.
Ez a saláta hűtőszekrényben, lefedve 2-3 napig eltartható - a citromlé nem engedi, hogy az avokádó megbarnuljon. Ha nincs zöldcitrom, citromot is használhatunk helyette. Az avokádó húsát kockára is vághatjuk, esetleg karalábévájóval kis golyócskákat készíthetünk belőle (ehhez kemény húsú avokádó kell). A golyócskákat a fenti öntettel előételként is tálalhatjuk.
Citromos-chilis avokádó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1108 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói ízek Mexikói ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A fenti három örök kedvenc természetesen nem hiányozhat e receptkönyvecskéből, de sok mást is találhatunk benne. Kitűnőek... bővebben...
Citromos-chilis avokádó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói ízek Mexikói ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A fenti három örök kedvenc természetesen nem hiányozhat e receptkönyvecskéből, de sok mást is találhatunk benne. Kitűnőek... bővebben...
tippek, fortélyok