Francia konyakpuncs

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 8 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: fazék, szűrő, tűzhely
Eljárások: főzés
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 és fél dl testes száraz vörösbor
1 ¾ dl konyak
1 db citrom héja
½ dl víz
3 evőkanál kristálycukor
néhány szem szegfűbors
néhány egész fahéj

Elkészítés:

A citrom héját spirálformában vékonyan levágjuk, a vízben egy-két darab egész fahéjjal, néhány szem szegfűborssal és a cukorral 10-15 percig főzzük.

Hozzáadjuk vörösbort (lehetőleg bordóit), jól felmelegítjük, de nem forraljuk. Puncspoharakba szűrjük és adagonként 3 cl (1 stampedli) konyakot hozzáöntve azonnal tálaljuk.

Francia konyakpuncs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 454 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Forró italok
Forró italok
(Kossuth Kiadó, 1992)

A fiatal színész szerző különleges forró innivalók készítésének, keverésének avatott ismerője. Több mint száz puncs, bólé, grog, bor, tea, kávé, csokoládé és - nem tévedés! - forró sörital receptjét osztja meg... bővebben...
Kép nélkül
Francia konyakpuncs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Forró italok
Forró italok
(Kossuth Kiadó, 1992)

A fiatal színész szerző különleges forró innivalók készítésének, keverésének avatott ismerője. Több mint száz puncs, bólé, grog, bor, tea, kávé, csokoládé és - nem tévedés! - forró sörital receptjét osztja meg... bővebben...
twitter