Forró chilis kukorica
Elkészítési idő:
40 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Nagy lábosban sós vizet forralunk. A kukoricacsövek héját leszedjük, a csövet 3 cm-es darabokra vágjuk (1. kép). Beletesszük a forró, sós lébe a kukoricát, takarékra állítjuk, és addig főzzük, amíg a kukorica teljesen megpuhul (2. kép). Lecsepegtetjük.
2. Nagy tálban összekeverjük az olvasztott vajat, a koriandert, a sűrített paradicsomot és a chilit (3. kép), beleforgatjuk a kifőtt, forró kukoricát (4. kép). Azonnal tálaljuk, kevés tejfölt kínálunk mellé.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ha nincs friss kukorica, fagyasztott kukoricacsövet is használhatunk.
A kukorica, a koriander és a chili ízének keveréke meglepetéssel szolgálhat azoknak, akik kizárólag a sózott főtt kukoricát ismerik. Mexikóban igen népszerű ez az étel; esetleg Ön is kedvet kaphat arra, hogy ezentúl így készítse el a friss kukoricát.