Paska

Orosz húsvéti túrótorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paska
Adag: 1 pudingforma (8-10 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg mazsola
10 dkg cukrozott, darabolt gyömbér
10 dkg cukrozott, darabolt ananász
75 dkg ricotta
vagy
75 dkg túró
1 és ¼ dl tejföl
2 evőkanál citromlé
2 teáskanál finomra reszelt citromhéj
2 teáskanál finomra reszelt narancshéj
6 dkg szeletelt, pirított mandula
12 és fél dkg kristálycukor
10 dkg puha, sótlan vaj
2 evőkanál fehér rum
vagy
2 evőkanál vörös rum
A díszítéshez:
ízlés szerint cukrozott vegyes gyümölcs
ízlés szerint szeletelt mandula

Elkészítés:

1. A ricottát szitába téve egy éjszakán át hagyjuk lecsepegni. Egy tálba tesszük a cukrozott citrushéjakat, az ananászt, a gyömbért és a mazsolát. Meglocsoljuk a rummal, és 2 órán át állni hagyjuk. Egy muszlinkendőt forró vízbe áztatunk, alaposan kicsavarjuk, és kibélelünk vele egy 2 literes pudingformát.

2. Egy tálban habosra és sűrűre keverjük a vajat a cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojássárgájákat. Beletesszük a mandulát, a reszelt citrushéjakat és a citromlét. Alaposan elkeverjük. Egy nagy tálba öntjük, és beleforgatjuk a ricottát, a tejfölt és a rumos gyümölcsöt.

3. A pudingos tálba nyomkodjuk, és ráhajtjuk a muszlinkendőt. A tetejét folpackkal letakarjuk, erre egy tányért teszünk, és egy konzervvel lenyomjuk. Tálra téve egy éjszakára behűtjük. Másnap széthajtjuk a muszlint, tálalótálra borítjuk a pudingot, és levesszük a muszlint. Mandulával és cukrozott gyümölccsel díszítjük. Kis szeletekre vágva kínáljuk.

A hűtőben 2 napig eláll. Ha nincs muszlinkendőnk, használjunk helyette gézt vagy pelenkát.
A paska orosz húsvéti édesség, általában tölcsér vagy piramis alakú formában készítik.
Paska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2674 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Paska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
könyvek