Medvecukros vegyes parfé

Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A kókuszos habcsókhoz:
1 evőkanál kukoricaliszt
12 és fél dkg kristálycukor
A málnafagylalthoz:
20 dkg mélyhűtött málna
vagy
20 dkg friss málna
1 ⅔ dl tej
1 és ¼ dl tejszín
A mangófagylalthoz:
1 nagy mangó
1 ⅔ dl tej
1 és ¼ dl tejszín
A medvecukorfagylalthoz:
6 dkg medvecukor
2 és fél dl tej
1 ¾ dl tejszín
igény szerint fekete ételfesték

Elkészítés:

1. A sütőt 150 °C-ra (gáz 2. fokozat) előmelegítjük. Két sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, és hat 25 x 7 cm-es téglalapot rajzolunk rájuk. A kókuszos habcsókhoz egy kis tálban elektromos habverővel kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Állandó keverés mellett fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Hozzáadjuk az elvegyített kókuszreszeléket és kukoricalisztet. Egyenletesen az előrajzolt téglalapokra kenjük. 20 percig sütjük, amíg megszikkad. A sütőt kikapcsoljuk, és nyitott ajtó mellett hagyjuk kihűlni.

2. Vékonyan kivajazunk két 25 x 7,5 cm-es, 4 cm mély formát, és gondosan kibéleljük folpackkal. A habcsóklapokat kiigazítjuk, hogy pontosan illeszkedjenek a formákba.

3. A málnafagylalthoz összetörjük a málnát, műanyag szitán átpasszírozzuk, hogy, ne maradjon benne mag. (Ne használjunk fémszitát, mert a málna elszíneződik.) 1,7 dl pürére lesz szükségünk. Egy kis lábosban keverjük el a tejet és a cukrot, kevergetve melegítsük, amíg a cukor feloldódik, de ne forraljuk. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a tejszínt, és hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt, keverjük hozzá a málnapürét. (Öntsük egy lapos fémformába, és tegyük a mélyhűtőbe, amíg félig megfagy. Ekkor vágjuk kockákra, elektromos habverővel keverjük sűrűre és krémesre, majd osszuk szét az előkészített formákba. A tetejére helyezünk egy-egy formára vágott habcsóklapot, és a mélyhűtőbe tesszük.

4. A medvecukorfagylalthoz egy kis lábosban elkeverjük a medvecukrot, a tejet és a tejszínt. Kis lángon kevergetve melegítjük, amíg a medvecukor megpuhul, és olvadni kezd. Szitán átnyomjuk, hogy ne legyen csomós. Hozzáadjuk a cukrot, és addig kevergetjük, amíg feloldódik, majd hagyjuk kihűlni. Ha erősebb színhatásra törekszünk, keverjünk bele ételfestéket. A keveréket lapos formába öntjük, a mélyhűtőbe tesszük, amíg megszilárdul. Feldaraboljuk a keveréket, egy nagy tálban elektromos habverővel sűrűre és krémesre keverjük. A formákban lévő kókuszos habcsókra kenjük, és újabb habcsóklapot teszünk a tetejére. Lefagyasztjuk.

5. A mangófagylalthoz a mangóhúsból sima pépet készítünk. 1,8 dl pürére lesz szükségünk. Ugyanúgy készítjük el a tejjel, cukorral, tejszínnel mint a málnafagylaltot. A félig megfagyott fagylaltot a habcsóklapokra osztjuk, és a tetejére fektetjük az utolsó habcsóklapokat. Keményre fagyasztjuk. Tálalás előtt a fagylaltot vágódeszkára tesszük, levesszük róla a folpackot, és felszeleteljük.

A fagylaltot fagylaltgépben is elkészíthetjük. A három fagylaltot egyszerre is lefagyaszthatjuk, hogy időt spóroljunk.
Medvecukros vegyes parfé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1316 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Medvecukros vegyes parfé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
lexikon