Medvecukros vegyes parfé



Elkészítés:
1. A sütőt 150 °C-ra (gáz 2. fokozat) előmelegítjük. Két sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, és hat 25 x 7 cm-es téglalapot rajzolunk rájuk. A kókuszos habcsókhoz egy kis tálban elektromos habverővel kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Állandó keverés mellett fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Hozzáadjuk az elvegyített kókuszreszeléket és kukoricalisztet. Egyenletesen az előrajzolt téglalapokra kenjük. 20 percig sütjük, amíg megszikkad. A sütőt kikapcsoljuk, és nyitott ajtó mellett hagyjuk kihűlni.
2. Vékonyan kivajazunk két 25 x 7,5 cm-es, 4 cm mély formát, és gondosan kibéleljük folpackkal. A habcsóklapokat kiigazítjuk, hogy pontosan illeszkedjenek a formákba.
3. A málnafagylalthoz összetörjük a málnát, műanyag szitán átpasszírozzuk, hogy, ne maradjon benne mag. (Ne használjunk fémszitát, mert a málna elszíneződik.) 1,7 dl pürére lesz szükségünk. Egy kis lábosban keverjük el a tejet és a cukrot, kevergetve melegítsük, amíg a cukor feloldódik, de ne forraljuk. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a tejszínt, és hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt, keverjük hozzá a málnapürét. (Öntsük egy lapos fémformába, és tegyük a mélyhűtőbe, amíg félig megfagy. Ekkor vágjuk kockákra, elektromos habverővel keverjük sűrűre és krémesre, majd osszuk szét az előkészített formákba. A tetejére helyezünk egy-egy formára vágott habcsóklapot, és a mélyhűtőbe tesszük.
4. A medvecukorfagylalthoz egy kis lábosban elkeverjük a medvecukrot, a tejet és a tejszínt. Kis lángon kevergetve melegítjük, amíg a medvecukor megpuhul, és olvadni kezd. Szitán átnyomjuk, hogy ne legyen csomós. Hozzáadjuk a cukrot, és addig kevergetjük, amíg feloldódik, majd hagyjuk kihűlni. Ha erősebb színhatásra törekszünk, keverjünk bele ételfestéket. A keveréket lapos formába öntjük, a mélyhűtőbe tesszük, amíg megszilárdul. Feldaraboljuk a keveréket, egy nagy tálban elektromos habverővel sűrűre és krémesre keverjük. A formákban lévő kókuszos habcsókra kenjük, és újabb habcsóklapot teszünk a tetejére. Lefagyasztjuk.
5. A mangófagylalthoz a mangóhúsból sima pépet készítünk. 1,8 dl pürére lesz szükségünk. Ugyanúgy készítjük el a tejjel, cukorral, tejszínnel mint a málnafagylaltot. A félig megfagyott fagylaltot a habcsóklapokra osztjuk, és a tetejére fektetjük az utolsó habcsóklapokat. Keményre fagyasztjuk. Tálalás előtt a fagylaltot vágódeszkára tesszük, levesszük róla a folpackot, és felszeleteljük.