Régi angol puncs

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Kép nélkül
Eszközök: citromnyomó, fazék, kés, tűzhely
Eljárások: főzés, hámozás, préselés
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 dl barna rum
7 dl testes édes vörösbor
4 db narancs
11 dl víz
112 dkg kristálycukor
4 db citrom

Elkészítés:

Az egy kiló tizenkét deka cukrot egy liter egy deci vízzel, a két citrom és két narancs vékonyan levágott héjával sziruppá főzzük. Ha kész, hozzákeverünk egy üveg rumot és ugyanennyi testes vörösbort. Hozzáadjuk a négy narancs és a négy citrom levét, majd fél órát forraljuk nagyon lassú tűzön. Leszűrjük és forrón tálaljuk.

Elegendő 4-5 percig főzni, mert az aromát adó illóolajok elpárolognak a hosszabb főzési idő alatt.
Régi angol puncs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2485 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Forró italok
Forró italok
(Kossuth Kiadó, 1992)

A fiatal színész szerző különleges forró innivalók készítésének, keverésének avatott ismerője. Több mint száz puncs, bólé, grog, bor, tea, kávé, csokoládé és - nem tévedés! - forró sörital receptjét osztja meg... bővebben...
Kép nélkül
Régi angol puncs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Forró italok
Forró italok
(Kossuth Kiadó, 1992)

A fiatal színész szerző különleges forró innivalók készítésének, keverésének avatott ismerője. Több mint száz puncs, bólé, grog, bor, tea, kávé, csokoládé és - nem tévedés! - forró sörital receptjét osztja meg... bővebben...
szólj hozzá, értékelj