Őszibarackos-tejszínes piskóta

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Őszibarackos-tejszínes piskóta
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db piskóta
80 dkg konzerv, szeletelt őszibarack
2 és fél dl tejszín
20 dkg mascarpone
2 és fél dkg szeletelt, pirított mandula
dl narancslikőr
vagy
vagy
vagy
dl marsala bor

Elkészítés:

1. Az 1 napos piskótakockákat 2 literes tálba tesszük, és alaposan lenyomkodjuk. Az őszibarackot lecsepegtetjük, a levéből kimérünk 1,25 dl-t, összekeverjük a marsalával, és a piskótára locsoljuk.

2. Az őszibarackszeleteket a piskótára rendezzük.

3. A tejszínt lágy habbá verjük. Hozzáadjuk a mascarponét, és gyorsan kikeverjük, csak annyira, hogy épp összeálljon. A krémet a barackokra kenjük. 60 percre a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt megszórjuk pirított mandulával.

Őszibarackos-tejszínes piskóta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2962 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Őszibarackos-tejszínes piskóta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
cikkek