Malakov-charlotte

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Malakov-charlotte
Adag: 1 egész (8-12 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl Grand Marnier likőr
50 dkg tisztított, félbevágott eper
25 dkg babapiskóta
1 és ¼ dl víz
A díszítéshez:
ízlés szerint eper
ízlés szerint tejszínhab
A mandulakrémhez:
1 ¾ dl habbá vert tejszín
12 és fél dkg sótlan vaj
¼ teáskanál mandulaaroma

Elkészítés:

1. Egy 1-1,5 literes szuflétálat olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. Az alját kibéleljük sütőpapírral, és ezt is bezsírozzuk. A babapiskótákat akkora darabokra tördeljük, hogy kirakhassuk velük a forma oldalát. A likőrt elkeverjük a vízzel, belemártjuk a piskótákat, és kerek végükkel lefelé kibéleljük velük a forma oldalát.

2. A mandulakrémhez elektronos habverővel fehéredésig keverjük a cukrot a vajjal. Hozzákeverjük a likőrt és a mandulaeszenciát. Tovább keverjük, amíg krémes állagú lesz, és a cukor teljesen feloldódik. Fémkanállal belekeverjük a tejszínhabot és a mandulát.

3. A krém egyharmadát a tál aljára kanalazzuk, és beborítjuk félbevágott eperrel. A tetejére likőrbe áztatott piskóta kerül. Erre megint krém, eper, majd piskóta jön. Folytatjuk a lerakást, a tetejére áztatott piskóta kerüljön. Amikor kész, lenyomkodjuk.

4. Letakarjuk folpackkal, és egy kis tányért teszünk rá, hogy lenyomja. Legalább 8 órára, vagy egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap vegyük le a tányért és a fóliát, és fordítsuk ki egy lehűtött tálra. Vegyük le a sütőpapírt. Tejszínhabbal és eperrel díszítsük.

Ezt a gazdag desszertet érdemes könnyű főfogás után kínálni. Sikerünk lesz vele, ha délutáni kávéra hívtunk vendégeket, és partikra is tökéletes.
Malakov-charlotte
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1571 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Malakov-charlotte
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
szólj hozzá, értékelj