Kókuszos szágópuding

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kókuszos szágópuding
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és ¼ dl kókusztej
4 db vékonyra szeletelt guáva
9 dkg reszelt pálmacukor
1 szál fenyérfű
1 teáskanál reszelt zöldcitromhéj
7 és fél dl víz
A citromsziruphoz:
2 és fél dl víz
2 db zöldcitrom reszelt héja
1 evőkanál friss, finomra reszelt gyömbér

Elkészítés:

1. Vékonyan kenjünk ki nyolc 1,25 dl-es pudingformát. Öntsük lábosba a kókusztejet, adjuk hozzá a pálmacukrot, a fenyérfűt és a vizet. Melegítsük forrásig. Adjuk hozzá a szágót és a citromhéjat, kis lángon, állandó kevergetés mellett főzzük 35-40 percig, amíg a szágó megduzzad és áttetsző lesz.

2. A lábost vegyük le a tűzről, és kicsit hagyjuk hűlni. Vegyük ki belőle a fenyérfűt. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a szágóba forgatjuk. A keveréket a formákba kanalazzuk, fóliával letakarjuk, és 180 perc hosszat hűtjük, amíg megdermed. A formákat 20 másodpercre forró vízbe állítjuk, majd kifordítjuk belőlük a pudingot.

3. A zöldcitrom-sziruphoz a cukrot a vízzel egy lábosban kis lángon addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Felforraljuk, és keverés nélkül 10 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Hozzáadjuk a gyömbért és a citromhéjat, és további 5 percig főzzük. A tányéron elrendezzük a guávaszeleteket, leöntjük a zöldcitromos sziruppal, és a pudinggal együtt kínáljuk.

Kókuszos szágópuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1359 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Kókuszos szágópuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
recepttár