Ragacsos narancsos maracujapuding

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
37 és fél dkg finomliszt
másfél teáskanál sütőpor
20 dkg hideg, darabolt vaj
4 és fél dkg kókuszreszelék
3 dl tejszín
2 evőkanál maracuja
A maracujasziruphoz:
6 dkg maracuja
dl víz
1 és ¼ dl narancslé
18 és fél dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. A lisztet a sütőporral és egy csipetnyi sóval tálba szitáljuk. Az ujjunkkal morzsoljuk össze a vajjal, hogy morzsás állagú legyen. Keverjük hozzá a kókuszt. Lapos késsel keverjük bele a tejszín nagyját. Ha kell, adjuk hozzá a maradék tejszínt, hogy összeálljon a tészta. Lágy cipóvá dolgozzuk. Két ív sütőpapír között 25 x 40 cm-es téglalappá nyújtjuk.

2. A tésztára kenjük a lekvárt, és meghintjük a maracujahússal. Hosszában feltekerjük, mint a piskótatekercset. 20 percig fagyasztjuk, amíg megdermed.

3. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) előmelegítjük. Olvasztott vajjal kikenünk egy mély, 20 cm átmérőjű kerek tortaformát. Az alját sütőpapírral kibéleljük. A feltekert tésztát 2 cm-es szeletekre vágjuk. A felével kirakjuk a forma alját, a második réteggel elfedjük a réseket. A formát tepsire tesszük.

4. A maracujasziruphoz az összes hozzávalót egy lábosban elkeverjük a vízzel. Kis lángon kevergetjük, amíg a cukor feloldódik. Ekkor felforraljuk, majd a pudingra öntjük. 50 percig sütjük, amíg a tű tisztán jön ki a közepéből. 15 percig állni hagyjuk, majd tálra borítjuk.

Ragacsos narancsos maracujapuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1229 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Ragacsos narancsos maracujapuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
pinterest