Ragacsos narancsos maracujapuding



Elkészítés:
1. A lisztet a sütőporral és egy csipetnyi sóval tálba szitáljuk. Az ujjunkkal morzsoljuk össze a vajjal, hogy morzsás állagú legyen. Keverjük hozzá a kókuszt. Lapos késsel keverjük bele a tejszín nagyját. Ha kell, adjuk hozzá a maradék tejszínt, hogy összeálljon a tészta. Lágy cipóvá dolgozzuk. Két ív sütőpapír között 25 x 40 cm-es téglalappá nyújtjuk.
2. A tésztára kenjük a lekvárt, és meghintjük a maracujahússal. Hosszában feltekerjük, mint a piskótatekercset. 20 percig fagyasztjuk, amíg megdermed.
3. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) előmelegítjük. Olvasztott vajjal kikenünk egy mély, 20 cm átmérőjű kerek tortaformát. Az alját sütőpapírral kibéleljük. A feltekert tésztát 2 cm-es szeletekre vágjuk. A felével kirakjuk a forma alját, a második réteggel elfedjük a réseket. A formát tepsire tesszük.
4. A maracujasziruphoz az összes hozzávalót egy lábosban elkeverjük a vízzel. Kis lángon kevergetjük, amíg a cukor feloldódik. Ekkor felforraljuk, majd a pudingra öntjük. 50 percig sütjük, amíg a tű tisztán jön ki a közepéből. 15 percig állni hagyjuk, majd tálra borítjuk.