Csirke csokoládémártásban

| , Csirke csokoládémártásban receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirke csokoládémártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál átszitált kakaópor
4 db lebőrözött, kicsontozott csirkemell
½ teáskanál
2 teáskanál olívaolaj
¼ teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál sűrített paradicsom
2 dkg vaj
2 teáskanál barna cukor
2 és fél dl tyúkhúsleves
dl vörösbor
1 kisebb fej vékonyra szeletelt hagyma
5 dkg mazsola
1 evőkanál tejföl
5 dkg liszt
A díszítéshez:
igény szerint vékonyra szeletelt mandula

Elkészítés:

1. 180 °C-ra előmelegítjük a sütőt. A lisztet és a fahéjat közepes méretű tálban összekeverjük, a csirkemellet beleforgatjuk (1. kép). A felesleget lerázzuk, a fűszeres lisztből 1 teáskanálnyit félreteszünk. Az olajat és a vajat nagy lábosban felforrósítjuk, és a csirkemellet közepes tűzön aranypirosra sütjük. Sütés közben egyszer megforgatjuk, majd nedvszívó papírra szedjük.

2. A visszamaradt zsiradékon lassú tűzön, állandóan kevergetve megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a kakaóport, a cukrot és a sűrített paradicsomot (2. kép). Apránként felöntjük a vörösborral és a tyúkhúslevessel, és lassú tűzön, állandóan kevergetve összepároljuk.

3. Kis tálban simára keverjük a tejfölt a félretett fűszeres liszttel, majd a mazsolával együtt a mártáshoz keverjük (3. kép). 2 percig főzzük, amíg kissé besűrűsödik.

4. A csirkemellet tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a mártást (4. kép), lefedjük, és sütőben 20 perc alatt puhára sütjük. Tálaláskor szálasra vágott mandulával meghintjük.

Csirke csokoládémártásban Csirke csokoládémártásban Csirke csokoládémártásban Csirke csokoládémártásban

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Csirke csokoládémártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1220 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói ízek Mexikói ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A fenti három örök kedvenc természetesen nem hiányozhat e receptkönyvecskéből, de sok mást is találhatunk benne. Kitűnőek... bővebben...
Csirke csokoládémártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói ízek Mexikói ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A fenti három örök kedvenc természetesen nem hiányozhat e receptkönyvecskéből, de sok mást is találhatunk benne. Kitűnőek... bővebben...
twitter